ICT4Handicap is actief in Digivaardig, het landelijk initiatief van het Ministerie van VWS en ECP.Nl. Digivaardig zet zich in om de ‘stakeholders ’in de zorg letterlijk vaardig(er) te maken in de digitale omgeving. Dit vertaalt zich praktisch in het stimuleren van het gebruik apps en andere ICT-toepassingen in de zorg, het betrekken van alle partijen in de zorg bij ICT-ontwikkelingen en het vergroten van de kennis in het gebruik van digitale voorzieningen.

Het initiatief werkt niet door van ‘boven af’, lees het Ministerie projecten en acties te definiëren, maar juist om van ‘onder af’, te werken aan het realiseren van de doelstellingen. Er zijn vier werkgroepen, te weten: Zorggebruikers (Patienten en mantelzorgers), Leiders (Bestuurders), ICT-professionals in de Zorg (ontwikkelaars, aanbieders van ICT)en Zorgverleners (specialisten, behandelaren, instellingen) zie ook voor meer informatie www.digivaardig.nlhttps://digivaardigindezorg.nl/

ICT4Handicap  is actief in de werkgroep Zorggebruiker (Sandy Kalisingh) en ICT-professionals (Pieter Anthonio en Andreas Tan) en Zorgverlener (Sandy Kalisingh en Stefanie van Vliet)

Foto’s van de laatste Digivaardig bijeenkomst, 28 juni 2018 in Utrecht.

 

 

Geplaatst op 31 Juli 2018

ICT4HANDICAP Onderzoek Haarlememeer