Speerpunten

Toegankelijkheid van computers en internet

ICT neemt een grote plaats in ons dagelijks leven en dit al alleen maar toenemen. Voor mensen met een beperking of met een chronische ziekte is het net als voor alle andere noodzakelijk om gemakkelijk gebruik te kunnen maken van computers en internet.  Allerlei diensten en producten worden meer en meer via internet beschikbaar gesteld aan het publiek. Sterker: sommige diensten zijn uitsluitend via internet te benaderen, denk aan de OV-Chipkaart! Deze website ziet er prima uit, maar is niet makkelijk toegankelijk is voor mensen met een beperking, lettergrootte is niet aanpasbaar), onduidelijke navigatie op de site of slechte kleuren waardoor het contrast nietbhelder is. Vaak is ook de bediening van de computer te complex voor mensen uit de doelgroep.

Tegemoetkoming kosten voorzieningen

Veel mensen met een beperking hebben een beperkt inkomen en voor hen is het aanschaffen van een computer of tablet een relatief kostbare zaak. Verder zijn de maandelijkse kosten voor onderhoud en communicatie eveneens relatief hoog voor deze doelgroep. We nodigen overheid, zorgverzekeraars, belastingdienst, leveranciers van dienstenen instanties uit om na te denken om hiervoor goede voorzieningen te treffen.

Lees meer
 

Eigen regie over zijn/haar processen

We bedoelen met de term 'eigen regie van het individu over zijn/haar processen' dat personen in staat moeten zijn om naar eigen inzicht activiteiten en processen in te richten. Voorbeelden zijn: het zoeken en vinden van favoriete muziek of films, of het doen van bewegingsoefeningen op momenten dat het uitkomt, of zelf regelen van vervoer, doktersbezoek en/ of beheren van de persoonlijke medische gegevens. ICT en internet zijn noodzakelijk voor deze activiteiten.
 
 

PGO en Medmij

Ga naar MedMij

Meisje dat lacht

Donateurs, supporters

Wilt u ICT4handicap ondersteunen door een gift of donatie, neemt u dan contact op met Pieter Anthonio via email of telefoonnummer 06-506 94 659

Twitter